Persoonlijke relaties

Op een dag leer je het subtiele verschil tussen een hand vasthouden en een ziel vastketenen En je leert dat liefde niet betekent: leunen en dat gezelschap niet betekent: veiligheid

Je ontdekt dat een kus geen contract is en een kado geen belofte En je begint je nederlagen te accepteren met je hoofd omhoog en je ogen open Je leert te vertrouwen op vandaag omdat morgen te onzeker is voor plannen.

Na een poosje leer je dat zelfs zonneschijn verbrandt als je er teveel van krijgt. Dus plant je je eigen tuin en zorg je voor je eigen ziel en wacht niet langer op wonderen van buitenaf. (anoniem)

 

Wij geven individuele begeleiding en therapie voor:

- mensen die single zijn maar graag een relatie willen.

- mensen die een relatie hebben, maar van wie de partner niet mee wil komen.

- mensen die gekwetst zijn in
vorige relaties, of na een scheiding. 

- mensen die problemen
hebben in hun relatie met hun ouders, familie of vrienden.

 

Met koppels en gezinnen werken wij met twee therapeuten, rond


- relatieproblemen

- sexuele problemen

- opvoedingsproblemen

- hechtingsstoornissen

- het PAS-syndroom

- nieuw samengestelde gezinnen


Sommige mensen komen in therapie omdat ze willen veranderen. Kom maar, de paradox in veranderen is dat er niets hoeft te veranderen, omdat er niets fout met je is. Door een accepterende houding kunnen we kans geven aan dat wat zich wil ontwikkelen. Onderdrukking werkt zoals een bal die we in water onder willen duwen altijd weer boven zal komen.

--------------------------

 

Therapie is niet voor zieke mensen, therapie is voor mensen die hun mogelijkheden willen ontwikkelen. Veel is in potentie aanwezig, en daar geloven we sterk in. Veel is soms ondergesneeuwd en wacht op warmte en terug toelaten van de eigen mogelijkheden.

----------------------------

Therapie is gelijk aan veel zakdoeken snot en tranen soms; therapie kan ook licht en met humor zijn. Niets is vast gegeven en veel is mogelijk. Mijn en uw verantwoordelijkheid staan centraal, het verhaal maken we samen. Uw verhaal, weerspiegeld in mijn ogen komt in mijn woorden nog eens terug om vervolgens een nieuw verhaal te worden. Therapie is co-creëren en een doorbreken van ik heb het altijd alleen gedaan naar mogelijkheden tot verbinden.